صعود قله شیرباد(3200 متر)
قله شیرباد بلندترین قلهٔ رشتهکوه بینالود و بلندترین ارتفاع در سه استان خراسان میباشد و به همین جهت به «بام خراسان» شهرت دارد. این قله در دامنههای شمالی به درهٔ نهل زشک و درهٔ دولت آباد چناران و در دامنهٔ جنوبی به روستای بوژان در نزدیکی شهر نیشابور منتهی شدهاست و به دلیل اشراف به دره زشک، بوژان، دره خرو و درههای سرسبز اطراف دارای چشمانداز زیبایی است.[۱] این قله و دامنههای منتهی به قله در مسیر وزش بادهای شدید موسوم به Low level jet stream قرار دارد.
ارتفاع
این قله با ارتفاع ۳۳۳۹ متر از سطح دریا بلندترین قلهٔ رشتهکوه بینالود است.
مسیرها
مسیر جانپناه «شرق»: این مسیر، رایجترین مسیر صعود به قلهٔ شیرباد است. با یک شیب تند طولانی شروع شده و در ارتفاع حدوداً ۳۰۰۰ متری به جانپناه منتهی میشود. معمولاً کوهنوردان پس از استراحت در جانپناه برای صعود به قله اقدام میکنند. در طول این مسیر مکانی برای تهیه آب وجود ندارد.
مسیر درهٔ دولتآباد: این مسیر از طریق چناران، روستای دولتآباد به این قله دسترسی دارد و نزدیکترین مسیر به قله است. در این مسیر پیست اسکی و درهٔ زیبای دولت آباد واقع شدهاست.
مسیر دره نهل «شرق»: این مسیر، بدون عبور از جانپناه به قله منتهی میشود و به دلیل شیب ملایمتر صعود آسانتری نسبت به مسیر جانپناه دارد. این مسیر از چشمه نهل گذشته و کوهنوردان میتوانند از چشمه آب آشامیدنی مورد نیاز خود را تهیه نمایند. این مسیر برای بازگشت مناسبتر است.
مسیر از بوژان «غرب»: این مسیر به دلیل عبور از دره بوژان مسیر بسیار سرسبزی است. این مسیر هم مانند مسیر دره نهل شیب کمتری نسبت به مسیر جانپناه دارد و بدون عبور از جانپناه به قله منتهی میشود.
در دامنهٔ شمال شرقی قله یک پیست اسکی شیرباد واقع شدهاست که به درهٔ دولتآباد منتهی میشود.
دلیل آب و هوای خوش و معتدل، منطقه از پوشش گیاهی مناسبی برخوردار است، و گیاهان خودروی زیادی در منطقه وجود دارند، از قبیل: گون، ریواس ، آویشن ، زرشک کوهی، تمشک دم گاو ، زیره کوهی ، گلپر، و موسیر. بدلیل وجود همین تنوع گیاهی، منطقه دارای پوشش جانوری مناسبی نیز هست، و از جمله حیواناتی مانند قوچ، میش، عقاب، گرگ، شغال و روباه را می توان در این ناحیه مشاهده کرد.